Sky Lodge - Årets Hytteprosjekt 2020

Sky Lodge ble av Boligprodusentene kåret til årets hytteprosjekt i 2020. Hyttene er tegnet ved Norgeshus ingeniør- og arkitektkontor

Totalentreprenør
Arkitekt

Arkitektur

Innerst i Lysefjorden, ikke langt fra Preikestolen, blant store vandresteiner fra istiden som formet landskapet for 10.000 år siden, ligger de spektakulære utleiehyttene The Bolder Sky Lodges. Hyttene i seg selv er et skue og er i tillegg av ypperste kvalitet i alle ledd – en kompakt luksusbolig.

For å minimere avtrykket i naturen er hyttene satt opp på en bærende søyle i stål, godt forankret i fjell, med en bærekonstruksjon i prefabrikkerte trekonstruksjoner. Disse er igjen montert på et understell i stål for overføring av vindkrefter ned til fjell.

Sky Lodge er med på lista fra The Forbes over de mest spektakulære overnattingsstedene i verden. 
Den svært effektive planløsningen gjør at hyttene er krympet ned til et minimum og har et totalt areal på bare 22 kvm, fordelt på to etasjer. Kjøkken og stue ligger i den 10 kvm store førsteetasjen, mens andre etasje består av bad og to soverom med dobbeltsenger.

Den luftige beliggenheten er selvfølgelig tatt hensyn til med bruken av store glassflater som gir en helt fantastisk utsikt. Fasaden ellers er kledd med naturlig grånet kledning av høy kvalitet.

Prosjektet

Pr i dag er det bygd to hytter, men det er regulert ytterligere fire til som skal stå ferdige i løpet av 2021.
Hyttene har gjort seg bemerket både i inn- og utland, og er bl.a. omtalt i The Forbes i en oversikt over 25 overnattingssteder du bør oppsøke:
You’re alone with your thoughts while overlooking Norway’s Lysefjord at these fully-equipped accommodations known as The Bolder Sky Lodges. They blend luxury with wilderness living. Views from this vantage point are stunning no matter what time of day or night. That’s a good thing because in Norway, sometimes daytime looks like night, and nighttime looks like day.

Se presentasjonsfilmen av hyttene

Kategorier
Arkitektur Hytte