Kraftpakken fra Norgeshus

Er du lei av å gå rundt og bekymre deg for de høye strømprisene? Med Kraftpakken fra Norgeshus produserer du din egen strøm, bruker den når du trenger den, og selger resten. Her er det MYE å spare!

Kraftpakken fra Norgeshus
Kraftpakken fra Norgeshus

 

Integrerte solceller på tak - skaper energi

Inneklimasentral - sørger for ren luft og varme m.m.

Smarthusløsninger - selve hjernen som koordinerer det hele

Høye strømpriser og faren for energikrise er nok noe vi alle blir nødt til å forholde oss til - også i årene som kommer. Med Kraftpakken fra Norgeshus får du muligheten til å tenke på andre ting.

- Ikke bare for å spare strøm

I Norgeshus har bærekraft alltid vært et viktig element når vi har utviklet nye hus og hytter. I 2022 ansatte vi Ben Toscher i den nyopprettede stillingen som miljø- og bærekraftsansvarlig, og han har vært svært sentral i utviklingen av Kraftpakken. 

- Kraftpakken er først og fremst et energibesparende tiltak. Du kan spare vesentlig med energi til huset ditt. Noe som kommer godt med, spesielt når verden står foran en energikrise og strømprisene er høye, sier Toscher.

Kan spare penger og miljøet

Toscher er ikke i tvil om at Kraftpakken kan bety mye for deg som skal bygge hus i årene som kommer.

– Det gir deg en unik mulighet til å få på plass en ekstra forsikring mot fremtidens energisituasjon og strømpriser. Du vil øke kvaliteten på inneklimaet i boligen og komforten. Og ikke minst betyr det mye for miljøet å spare energi, mener Toscher.

– Hvor mye det er mulig å spare, er det ikke noe fasitsvar på, her spiller strømpriser, temperaturer og solforhold inn. I Trondheim er det snakk om å redusere strømregninga opptil 42 prosent! Litt lavere enn om man bygger i Oslo, men samtidig er det en betydelig besparelse.

Vi har gjort utregninger på flere av våre kataloghus der vi har hensyntatt både strømpriser og solforhold, disse kommer vi tilbake til lengre ned i teksten. 

Først en liten forrett:

Om du bygger kataloghuset vårt Dråpen i Oslo, kan du under optimale forhold redusere strømregninga med nesten 2000,- kroner med Kraftpakken. Ha det i bakhodet mens du leser videre.

De fleste av oss husker vel strømprisene som skjøt i været i 2022. Siden den gang har vi alle fått kjenne på usikkerheten for når prisene igjen skyter i været. Det er lite som tyder på at 2022 var et unntaksår. Høye strømpriser er noe vi må forholde oss til også i årene som kommer. 

Spesielt på sør-, øst- og vestlandet har mange erfart at strømmen har vært kostbar. Så kostbar at mange har vært nødt til å endre på timeplanen for å unngå å bruke så mye strøm når strømmen har vært på sitt dyreste. Men det er jo slik da, at strømmen gjerne er dyrest når du trenger den som mest, og da blir det vanskelig å spare - med mindre du har Kraftpakken.

Disse komponentene utgjør Kraftpakken

Inneklimasentral fra Flexit

 

Flexit sitt bidrag til Kraftpakken, er deres inneklimasentral EcoNordic WH4. Dette er en inneklimasentral med integrerte funksjoner for balansert ventilasjon, tappevann og varme til boligen. Den sikrer et sunt inneklima, rikelig med varmtvann og varme på en svært energieffektiv måte.

Sentralen er skreddersydd for det nordiske klimaet og kan skilte med å ha markedets høyeste virkningsgrad på over 90%!

Dette produktet vil kunne dekke hele boligens behov for ventilasjon, varme og tappevann på en optimal måte. 

Les mer om produktet HER

 

Smarthusteknologi fra Autobolig

Foto:Loxone

Denne smarthusløsningen bygger på grunnpakken fra Autobolig. Dette systemet fungerer som en "booster" som utnytter fordelene med solcellene og inneklimasentralen på en mye bedre måte enn om de bare hadde blitt installert i boligen, hver for seg, uten noen form for styring. 

Enkelt forklart så sørger denne teknologien for at oppvarming av varmtvann og oppvarming av boligen skjer når strømmen er på det billigste, eller enda bedre, når solcellene står for strømproduksjonen. Dette er de to viktigste faktorene, og her benyttes en form for AI for å predikere hva som er gunstigst, hvor mye energi som trengs osv.

- Når systemer samarbeider i ett felles system og løsningene forenkler hverdagen, først da kan vi snakke om smarthus.

I sum gjør dette at den allerede veldig effektive varmepumpen i klimasentralen kjøres først og fremst når vi har egenproduksjon, eller når strømmen er billigst dersom det må kjøpes strøm fra kraftnettet.

I tillegg til styring av selve varmepumpen optimaliserer vi også rom-oppvarmingen i boligen og benytter magasinering av varme i selve bygningskroppen for å igjen kunne unngå høye strømpriser best mulig.

Og så, det som kanskje er det aller viktigste for kunden i det daglige: Vi visualiserer alt dette på en enkel måte slik at kunden hele tiden har oversikt i appen som styrer resten av huset. Her får man full oversikt over forbruk, egenproduksjon, trekk fra nettet, om vi er inne i en billig eller dyr time osv. 

Les mer om løsningene fra Autobolig HER

 

Leverandør av solceller velges i hvert enkelt tilfelle 

 

at solkraft ikke egner seg i norske forhold. Det er feil, faktisk helt feil!

Solcellepanelene er selve kraften i pakken. Med egne soleksperter finner man frem til de beste løsningene tilpasset hvert enkelt tak. 

I denne anledning er det viktig å rydde opp i en misoppfatning mange har om at solkraft ikke egner seg i norske forhold. Det er feil, faktisk helt feil!

  • Om sommeren har vi ekstra lange dager med mer lys enn lengre sør. 
  • Lavere temperaturer gjør at solcellene jobber mer effektiv
  • Solceller fanger alt av lys, ikke bare direkte sollys. Snø kan reflektere opptil hele 90% av lyset. Dvs at selv på kalde vinterdager med snø får du god effekt.
  • Og om det skulle komme regn, så reduserer ikke dette effekten på solcellene. Regnet fjerner i tillegg smuss som har lagt seg på panelene. 

Se hvor mye du kan spare med Kraftpakken

Det er selvfølgelig mange faktorer som spiller inn når man skal regne ut kalkyler for hvor mye en bolig trenger av energi, bruker av energi og får av energi fra egne solceller i løpet av et år*

Kraftpakken kan leveres til alle våre boliger, både fra katalogen vår, men også boliger tegnet av våre arkitekter. Her kan du klikke deg inn på tre av våre kataloghus og se bl.a. hvor mye du kan spare med Kraftpakken. I eksemplene kan du se forskjellene mellom Kristiansand, Oslo, Bergen og Trondheim. Klikk deg inn på bildene.   

PYNTEN

 

DRÅPEN

 

NUPEN

 

Ønsker du å vite mer om Kraftpakken fra Norgeshus?

Om du ønsker å vite mer om Kraftpakken fra Norgeshus - fyll ut kontaktskjemaet nedenfor så vil du bli kontaktet av din lokale Norgeshusforhandler som kan hjelpe deg videre på veien.

VIKTIG: Skriv i kommentarfeltet hvor du ønsker å bygge.

Forresten, har du ikke bestilt husboka vår? Gjør det HER

*

  • Teoretiske timesvise energiberegninger (simuleringer) for den aktuelle husmodellen (både uten og med kraftpakken), er gjennomført i programvaren Simien (www.simien.no) og ligger til grunn i analysen. Energiberegningene (og derved strømforbruket) tar ikke høyde for ev. lading av elektriske kjøretøy. NS3031 ligger til grunn for energiberegningene våre. Ev. besparelser og synergier som følge av optimaliseringen av kraftpakken kan komme på toppen av det som vises i kalkulatoren. Faktisk energiforbruk er avhengig av en rekke faktorer og kan avvike fra simuleringene og tallene i kalkulatoren.
  • Det beregnes strømforbruk time for time i ett år, og historiske time for time spotpriser fra 2022 for det aktuelle prisområdet er brukt med 2% årlig inflasjon
  • De teoretiske strømregningene består av: strøm, produksjon fra solcelleanlegget som er eksportert til nettet, nettleie (energi- og fastledd komponenter), MVA (25%) og avgifter (elavgift: 15,41 øre per kWh; ENOVA avgift: 1,25 øre per kWh). Moms, avgifter og aktuelle nettleie priser (med 2% årlig inflasjon) er da kombinert for å få en komplett strømpris per kWh. I de timene der produksjonen fra solcelleanlegget er større enn husets energiforbruk, eksporteres strøm til nettet. Man får da betalt spotprisen som gjelder for den timen.
  • Strømstøtte er hensyntatt i de teoretiske strømregningene. Stønadsgraden er 90% for delen av gjennomsnittsprisen som overstiger 70 øre per kWh
  • Man får betalt 100% av spotpris for de kilowatt-timene som blir produsert av solcelleanlegget og eksportert til nettet
  • Vedlikeholdskostnader av 300 kroner per måned er inkludert med 2% inflasjon; finansiering av kraftpakken over 20 år med 15% egenkapital og 4,75% nom. rente; forventet levetid av varmepumpen og inverteren for solcelleanlegget er antatt å være 20 år.