Som nytt fra Norgeshus

Bor du i en eldre bolig, men drømmer om noe nytt og fresht? Ikke la høye tomtepriser og kanskje også tomtemangel stikke kjepper i hjulene for drømmen din. Vi lanserer nå "Som nytt fra Norgeshus" - et konsept der boligen totalrehabiliteres og blir som ny! 

 Før- og etterbilde av bolig fra 1969
Før- og etterbilde av bolig fra 1969

Invester i eksisterende bolig

Å bygge nytt er den store drømmen for mange av oss, men høye tomtepriser og kanskje også mangel på tomter kan være et hinder det kan virke umulig å forsere. Da kan løsningen være å investere i eksisterende bolig, og her er mulighetene mange. Vi i Norgeshus kan selvfølgelig hjelpe deg med både små og store prosjekter, men nå kan vi også tilby et helt nytt konsept som vil gi boligen din et helt nytt liv: Som nytt fra Norgeshus. Her rives alt bortsett fra grunnmur og reisverk, og så bygges boligen opp på nytt. Dette er en super løsning for deg med bolig, men som ønsker å bygge nytt der du allerede bor.

Grundig kartlegging

Sammen med en sertifisert energirådgiver lager vi en plan med tiltak som vil løfte bokvaliteten og redusere energibruken.

Om du ønsker å gjøre mindre utbedringer på din bolig for å få den mer energieffektiv, så starter vi med en kartlegging av boligens "nåtilstand". Denne kartlegginga utføres i samråd med en sertifisert energirådgiver som vil lage en plan med tiltak som vil redusere energibruken og samtidig løfte bokvaliteten. En slik oppgradering av bygningskroppen vil gi en forbedring av boligens varmeisolasjon, det vil si boligens yttervegger, tak, vinduer, ytterdører og grunnmur, samt bedre tetting mot luftlekkasjer.

Når du først er i gang...

Når du først er i gang med å planlegge et så stort prosjekt, er det mulig å gjøre andre endringer på boligen uten at dette gir så alt for store ekstrakostnader. Dette kan være tiltak som bedrer komforten ytterligere, endre på boligen sitt arkitektoniske uttrykk, endre planløsning for å kunne bo hjemme lengre, eventuelt lage en utleieenhet eller et tilbygg. 

Helt som nytt

Selv om det er mulig å gjøre utbedringer på eksisterende bolig, så er en total rehabilitering også en løsning. Med vårt konsept Som nytt fra Norgeshus river vi boligen ned til skjelettet, altså grunnmur og reisverk, og bygger boligen opp igjen etter dagens standard. Du vil da stå igjen med en bolig som vil være klassifisert som nybygg. Etter en slik prosess vil ikke boligen være til å kjenne igjen. 

Vi kan gi deg råd om hvordan du kan få støtte fra Enova, lån fra Husbanken eller grønt boliglån.

Hvorfor ikke bare rive alt?

La oss si at du har en bolig fra 70-tallet og ønsker å erstatte denne med noe nytt - hvorfor da ikke bare jevne alt med jorda og få alt flunke nytt? Svaret er gjenbruk og miljø og bærekraft. Ved å benytte seg av Som nytt fra Norgeshus, tar vi vare på det som er bra ved eksisterende bolig og oppgraderer alt det andre. Dette er tiltak som kan utløse støtte fra Enova og gi finansiering via Husbanken. Vi kan reglene rundt dette og gir deg råd om hvordan man kan få støtte fra Enova og lån fra Husbanken eller grønt boliglån.

Som nytt fra Norgeshus er et viktig skritt mot en mer bærekraftig byggeindustri

50 år gammel bolig ble som ny

En Norgeshusforhandler utenfor Karmøy fikk i oppdrag å freshe opp en 50 år gammel bolig, se hvor fint det ble: 

Aleksander tok over familiens 50 år gamle hus - nå er det som nytt!

Våre samarbeidspartnere!

I utviklingsarbeidet av konseptet har Norgeshus spilt ball med noen av de beste byggevareleverandørene i markedet.

NorDan

Glava

Isola

Systemair

Ønsker du å vite mer?

Om du er i drømmefasen, i tenkeboksen eller står og tripper etter å komme i gang med et større eller mindre rehabiliteringsprosjekt, så står vi klare for å hjelpe deg. Legg igjen din kontaktinfo i skjemaet nedenfor, gjerne med noen stikkord om hva det gjelder, så tar vi kontakt.