Kraftpakken fra Norgeshus

Er du lei av å gå rundt og bekymre deg for de høye strømprisene? Med Kraftpakken fra Norgeshus produserer du din egen strøm, bruker den når du trenger den, og selger resten. Her er det MYE å spare!

Vi er stolt sponsor av Jørgen Graabak, vår menneskelige variant av Kraftpakken.
Vi er stolt sponsor av Jørgen Graabak, vår menneskelige variant av Kraftpakken.

= SOLCELLER, INNEKLIMASENTRAL OG SMARTHUSLØSNINGER

Et av hovedpoengene med Kraftpakken er at du skal ta kontroll over eget strømforbruk. Dette gjør du med hjelp av:

  • Integrerte solceller på taket
    • Dette gir deg kortreist, fornybar energi som kan brukes med en gang, eller lagres i boligen.
  • Inneklimasentral
    • Her får du en sentral med integrerte funksjoner for balansert ventilasjon, tappevann og varme til boligen.
  • Smarthusløsninger
    • Dette er selve hjernen i systemet som får komponentene til å jobbe sammen. Her optimaliseres energistyringa i boligen, uten at du trenger å løfte en finger.

Kraftpakken består av tre komponenter som hver for seg fungerer godt, men når de jobber sammen - da skapes det magi!

- Ikke la strømprisene styre livet ditt!

Først en liten forrett:  

Om du bygger kataloghuset vårt Dråpen i Trondheim, kan du under optimale forhold redusere strømregninga med nesten 1000,- kroner i måneden med Kraftpakken. Ha det i bakhodet mens du leser videre😉. 

Det er vel de færreste av oss som ikke har latt seg påvirke av strømprisene vi har hatt i 2022. Nå skriver vi 2023, og det er lite som tyder på at 2022 var et unntaksår. Høye strømpriser er noe vi må forholde oss til også i årene som kommer. 

Spesielt på sør-, øst- og vestlandet har mange erfart at strømmen har vært kostbar. Så kostbar at mange har vært nødt til å endre på timeplanen for å unngå å bruke så mye strøm når strømmen har vært på sitt dyreste. Men det er jo slik da, at strømmen gjerne er dyrest når du trenger den som mest, og da blir det vanskelig å spare - med mindre du har Kraftpakken.

DISSE KOMPONENTENE UTGJØR KRAFTPAKKEN

Inneklimasentral fra: 

Flexit sitt bidrag til Kraftpakken, er deres inneklimasentral EcoNordic WH4. Dette er en inneklimasentral med integrerte funksjoner for balansert ventilasjon, tappevann og varme til boligen. Den sikrer et sunt inneklima, rikelig med varmtvann og varme på en svært energieffektiv måte.

Sentralen er skreddersydd for det nordiske klimaet og kan skilte med å ha markedets høyeste virkningsgrad på over

Dette produktet vil kunne dekke hele boligens behov for ventilasjon, varme og tappevann på en optimal måte. 

 

Smarthusteknologi fra:

Denne smarthusløsningen bygger på grunnpakken fra Autobolig som allerede er inkludert i alle nye hus og hytter fra Norgeshus. Dette systemet fungerer som en "booster" som utnytter fordelene med solcellene og inneklimasentralen på en mye bedre måte enn om de bare hadde blitt installert i boligen, hver for seg, uten noen form for styring. 

Enkelt forklart så sørger denne teknologien for at oppvarming av varmtvann og oppvarming av boligen skjer når strømmen er på det billigste, eller enda bedre, når solcellene står for strømproduksjonen. Dette er de to viktigste faktorene, og her benyttes en form for AI for å predikere hva som er gunstigst, hvor mye energi som trengs osv.

Når systemer samarbeider i ett felles system og løsningene forenkler hverdagen, først da kan vi snakke om smarthus.

I sum gjør dette at den allerede veldig effektive varmepumpen i klimasentralen kjøres først og fremst når vi har egenproduksjon, eller når strømmen er billigst dersom det må kjøpes strøm fra kraftnettet.

I tillegg til styring av selve varmepumpen optimaliserer vi også rom-oppvarmingen i boligen og benytter magasinering av varme i selve bygningskroppen for å igjen kunne unngå høye strømpriser best mulig.

Og så, det som kanskje er det aller viktigste for kunden i det daglige: Vi visualiserer alt dette på en enkel måte slik at kunden hele tiden har oversikt i appen som styrer resten av huset. Her får man full oversikt over forbruk, egenproduksjon, trekk fra nettet, om vi er inne i en billig eller dyr time osv. 

Les mer om løsningene fra Autobolig HER

Integrerte solceller fra:

...at solkraft ikke egner seg i norske forhold, det er feil. Faktisk helt feil!

Solcellepanelene fra Greenstat er selve kraften i pakken. Med egne soleksperter finner man frem til de beste løsningene tilpasset hvert enkelt tak. De integrerte solcellepanelene på taket gir et renere uttrykk.

I denne anledning er det viktig å rydde opp i en misoppfatning mange har om at solkraft ikke egner seg i norske forhold. Det er feil, faktisk helt feil!

Om sommeren har vi ekstra lange dager med mer lys enn lengre sør.
Lavere temperaturer gjør at solcellene jobber mer effektiv.
Solceller fanger alt av lys, ikke bare direkte sollys. Snø kan reflektere opptil hele 90% av lyset. Dvs at selv på kalde vinterdager med snø får du god effekt.
Og om det skulle komme regn, så reduserer ikke dette effekten på solcellene. Regnet fjerner i tillegg smuss som har lagt seg på panelene. 

Les mer om Greenstat og solenergi HER

 

SE HVOR MYE DU KAN SPARE MED KRAFTPAKKEN

Det er selvfølgelig mange faktorer som spiller inn når man skal regne ut kalkyler for hvor mye en bolig trenger av energi, bruker av energi og får av energi fra egne solceller i løpet av et år

Kraftpakken kan leveres til alle våre boliger, både fra katalogen vår, men også boliger tegnet av våre arkitekter. Her kan du klikke deg inn på tre av våre kataloghus og se bl.a. hvor mye du kan spare med Kraftpakken. I eksemplene kan du se forskjellene mellom Kristiansand, Oslo, Bergen og Trondheim. Klikk deg inn på bildene.

DRÅPEN

NUPEN

PYNTEN

Ønsker du å vite mer om Kraftpakken fra Norgeshus?

Vil du vite mer om hvordan Kraftpakken fungerer og hvordan du kan kutte i strømutgiftene? Legg igjen din kontaktinfo så tar vi kontakt for en uforpliktende prat.