Passivhus Løvset

Passivhuset Løvset var et av de aller første passivhusene i Norge, bygd etter den nye norske standarden NS 3700 Bygd i 2011. I dette prosjektet ligger mye innovasjon - nye løsninger for tetthet, kuldebroløsninger osv. Norgeshus har tegnet boligen, og uttrykket og formen på boligen gjenspeiler formen på tomta.  

Totalentreprenør Norgeshus Gauldal bygg
Arkitekt
Norgeshus Gauldal Bygg

- Tomta er ganske krevende samtidig som den ligger veldig fint til med en fantastisk utsikt oppover Gauldalen og ned mot Gulosen. Det har vært viktig å nå tak i denne utsikten både fra uterommene og oppholdsrommene inne i boligen, opplyser arkitekten.

Der hvor det er best utsikt er tomta forholdsvis smal. Boligen har derfor fått en smal bygningskropp, plassert så langt ute på pynten som mulig uten at det går på bekostning av funksjonaliteten inne i boligen. For å frigjøre uteareal mot sør på bakkeplan, har huset fått en knekk - på den måten følger huset byggegrensen mot nord og øst.

Boligen har en egen utleieenhet eller generasjonsenhet som ligger adskilt fra hovedenheten med overbygd carport og sportsboder.

Kravet om tilgjengelighet

Kravet om tilgjengelighet er oppfylt, og boligen har oppholdsrom, soverom, bod og bad på hovedplan. I 2. etasje ligger tre soverom, bad og en loftsstue med direkte utgang til takterrasse.

- Tilgjengelighetskravet gjør at boligen fikk en forholdsvis stor grunnflate, sier Storler, og legger til at dette har skapt noen utfordringer for å oppnå en kompakt bygningskropp.

Daglig leder i Norgeshus Gauldal Bygg Jostein Flå, sier at planen var å bygge huset 100 prosent ferdig, for så å selge det. Huset ble solgt straks det var ferdig bygget.

- Når vi bygger i egenregi så forestår vi alle valg sjøl. Det er i seg sjøl ganske spennende, spesielt med et slikt hus i funkisstil, synes Jostein.

Og vi må regne med at en hel bransje vil se oss i korta

Lærerikt prosjekt

I og med at dette var et pilotprosjekt måtte vi beregne noe merarbeid. Enova signaliserte blant annet at de ønsket å være med på trykktestinga. De stilte med utstyr og mannskap, og foretok termografering.

- Dette ble veldig lærerikt, og det er jo akkurat det dette handler om; nye utordringer, nye metoder og ny kunnskap. Og vi må regne med at en hel bransje vil se oss i korta, avslutter Jostein. 

Kategorier
Passivhus