Funkishus

- en funksjonalistisk byggestil med tydelig inspirasjon fra de originale funkishusene. 

Tenkt på å bygge funkishus? Mange velger en stil med stramme linjer, flate tak og store vindusflater når de skal bygge hus. Norgeshus lar deg utforske en funksjonalistisk byggestil med tydelig inspirasjon fra de originale funkishusene. 

Hva er et funkishus?

Tanken er at formen skal følge funksjonen, derav et begrep som funksjonalisme. Funkishus er blitt et innarbeidet begrep i språket, og brukes ofte om hus med enkle og rene elementer. Dette er elementer som kan spores tilbake til de originale funkishusene som ble bygget mellom 1930 og 1940, men det er ikke nok til at det kan kalles et funkishus.  

Når vi i Norgeshus allikevel velger å kalle noen av våre hus for funkishus, uten at de i streng forstand er det, så er det for å imøtekomme dagens oppfatning av hva et funkishus er. For å yte rettferdighet mot de originale funkishusene, skulle vi heller valgt begrepet funkisinspirerte hus. Uansett hva vi kaller det, så er dette en spennende byggestil med store muligheter for å leke seg med form og uttrykk. Dette gir muligheten for deg som skal bygge til å bygge noe helt unikt. 

La deg inspirere av funkishusene på denne siden. Du kan også bla i vår egen huskatalog på nett, eller bestille den gratis hjem til deg, for å se både funkishus og andre stilarter. 

Bygg funkishus med Norgeshus 


Ta med deg dine ideer eller skisser og oppsøk din nærmeste forhandler. Våre arkitekter står klare til å hjelpe deg med å utforme ditt eget funkishus. Finn din lokale forhandler eller ta kontakt med oss direkte for en hyggelig og uforpliktende prat om din boligdrøm. 

panorama17_1920.jpg