20 år i 2023!

Norgeshus Egersund har fylt 20 år i 2023. Det har vært en eventyrlig reise fra et lite tomannselskap med en arbeidsbil og litt verktøy til et selskap med mange ansatte og store prosjekter. Opplev historien her!

Daglig leder Helge Åse i "ungdommen"
Daglig leder Helge Åse i "ungdommen"

Historien


Alf Magne Seglem og Helge Åse stod på bar bakke etter at selskapet de jobbet sammen i - Byggefirma K. Åse - ble lagt ned. Det var far til Helge som skulle pensjonere seg. Ønsket om å skape noe selv var stort, så derfor gikk Helge og Alf Magne sammen og kjøpte seg en arbeidsbil og litt verktøy og startet for seg selv. 


Norgeshus Egersund ble stiftet i april 2003. Den gangen het selskapet Byggefirma Seglem & Åse og bedriftens eneste ansatte var Helge og Alf Magne. Samarbeidet funket bra, og kundene var svært fornøyd med arbeidet som de leverte sammen. Dette ledet til større oppdrag. Første vinteren bygget de 3 hytter i Seglemsvågen, året etter ble det utført en større ombygging i SR-banks lokaler og så laget de bryggerstua til Berentsen brygghus. 


For det nyoppstartede firmaet så ble den økende oppdragsmengden for mye for bare to ansatte, og det ble nødvendig å ansette flere. Hos de nå erfarne tømrerne så var det viktig å ta inn noen som var både lærevillige og motiverte, og i 2005 ble den første lærlingen tatt inn. Dette ble kjempesuksess, og det å være en kompetansearena hvor lærlinger får utvikle seg har vært selskapets viktigste prioritering helt siden den gang. De aller fleste ansatte i bedriften i dag har vært lærling i selskapet tidligere. 


Det gikk noen år, og selskapet vokste seg større og større. I 2008 eksperimenterte vi oss på å utvikle egne tomter. Eksperimentet førte til to boliger i Hestnes og Årstaddalen og kundene var svært fornøyde med prosjektet som ble levert. I ettertid så har vi også utviklet boliger i Lagårdsveien, Kongshaugen, Bryne, Fjellstedveien, Høgevollen, Kvellure og Vikeså.


I 2013 hadde det lille tomannselskapet vokst til hele 15 ansatte og selskapets bedrift bestod av daglig leder, prosjektleder, tømrere og lærlinger. For å markere 10 års jubileumet reiste alle ansatte i selskapet til jubileumstur på Island.


I 2018 ble vi med i Norgeshuskjeden som har gitt oss et nytt løft. Systemer og metoder har blitt mer profesjonalisert og vi har støttestruktur som gjør at vi kan levere en enda bedre og tryggere kundeopplevelse en tidligere. Vi skiftet også navn til Norgeshus Seglem & Åse AS. Vi flyttet også inn i egne kontorer i Årstaddalen vegg til vegg med Maler’n Egersund.


I 2019 - etter 16 år med et fantastisk pågangsmot og innsats - forlot Alf Magne firmaet og gikk over på fulltid for å drive gården sin på Seglem. Uten Alf Magne hadde ikke bedriften eksistert slik den gjør i dag. Når Alf Magne forlot bedriften så ble selskapet omdøpt til det nåværende navnet Norgeshus Egersund. 


I 2022 kjøpte vi et hyttefelt ute på Eigerøy, som er selskapets største investering. Det har vært en fantastisk reise som startet i 2003 og endte opp med et solid og godt firma for både kunder og ansatte. I forbindelse med 20 års jubileumet nå så reiste hele bedriften til London. Vi har noen spennende år foran oss med hyttebygging og videre betjening av våre kunder.  Vi er heldige som har solide og flinke ansatte som kan være med oss på reise inn i fremtiden.


Hvorfor har det gått så bra?


Bedriftens fokus på kompetanseheving har vært en av de viktigste prioriteringene siden vi fikk vår første lærling. Dyktige og kompetente ansatte er noe av det viktigste betingelsene for å kunne levere god kvalitet. Eirik Johan Aase begynte hos oss som lærling i 2008 og har i dag ansvar for alle småjobber i firmaet. Anders Dversnes startet som lærling i 2011 og er i dag prosjektleder. Frihet under ansvar står sterkt hos oss. 


Sosialt samhold er kjempeviktig for oss som bedrift. Vi ønsker å dyrke et godt og sosialt samhold i bedriften. Derfor avholdes det stadig bedriftsfester, reiser, og annet sosial samvær som er viktig for oss som bedrift. Dette gjør at ansatte trives godt. Knut Birkemo som jobber som tømrer hos oss, og var med Helge og Alf Magne fra Byggefirma K. Åse ble ansatt i 2010 og møter fortsatt opp på jobb med et godt og sprudlende humør. 


Lokal tilhørighet er også en viktig faktor. Vi ansetter lokalt, vi tar jobber lokalt, og vi samarbeider lokalt. Som en lokal aktør skaper jobbene vi utfører ikke bare verdi for kunden, men verdi for våre ansatte og våre underleverandører. Dette fører til fornøyde kunder, fornøyde ansatte, og fornøyde leverandører som hele tiden leverer kvalitet.