Bygg hus med utleiedel

Har dere mulighet til å bygge hus med utleiedel, kan dette være en svært lønnsom løsning som kan gi deg en enklere vei mot boligdrømmen. Utleie i egen bolig er skattefritt, hvis du selv bor i mer enn halve utleieverdien av arealet. Her deler vi noen råd med deg som vurderer å bygge hus med utleiedel.

Å legge til rette for en utleiedel i egen bolig, kan være en veldig god investering når du bygger nytt hus. Det gir kjærkomne leieinntekter, samtidig som det øker boligens verdi. Slik skattereglene er i dag, vil leieinntektene fra utleiedelen i huset i de fleste tilfeller være skattefrie. Bankene legger som regel leieinntektene til grunn sammen med annen inntekt når de beregner hvor mye du kan låne. For noen kan leieinntekten i seg selv være avgjørende for om man får boliglån. For andre kan det være praktisk å ha en leilighet som f.eks. kan brukes av barn eller besteforeldre.

Det finnes for øvrig flere grep du kan ta for å holde budsjettet nede – les våre råd til hvordan du kan bygge hus billigere.

PyntenUtleie_ekst_c1_220809final_just_HD_web.jpg