RIB-gruppa (RIB/SØK)

RIB-gruppa består i dag av totalt 10 ansatte med allsidig bakgrunn og solid kompetanse. Gruppa yter bistand av både teknisk karakter i form av konstruksjonssikkerhet og brann, i tillegg til bistand som ansvarlig søker i byggesaker.

Les mer
Leilighetsbygget Losjevegen på Melhus
Leilighetsbygget Losjevegen på Melhus

PRO Konstruksjonssikkerhet

Vi arbeider i første rekke med konstruksjonssikkerhet, det vil si at vi ivaretar bygg og konstruksjoners totale stabilitet under oppføring og i bruk. Vi kan bistå med følgende tjenester:

 • Rådgivning og utredninger i tidlig prosjektfase
 • Dimensjonering, modellering og tegning av konstruksjoner i tre, stål og betong
 • Beskrivelse og mengdeberegninger
 • Stabilitetsvurderinger
 • Kvalitetssikring
 • Uavhengig kontroll

PRO Brannkonsept

Utforming av helhetlig konsept for brannsikkerheten for nytt eller endring av eksisterende tiltak, ut fra byggverkets brannklasse, risikoklasse, forutsatte bruk, størrelse og planløsning. Vi bistår med blant annet:

 • Rådgivning og utredninger i tidlig prosjektfase
 • Brannteknisk konseptbeskrivelse
 • Branntegninger

Byggesøknad, SØK

Vi tilbyr også bistand i søkeprosessen opp mot kommunal saksbehandling som ansvarlig søker (SØK) i henhold til plan- og bygningsloven og byggesaksforskriften, SAK10.

I tillegg kan vi bistå med ytterligere støttefunksjoner etter kundens ønske, eksempelvis:

 • Avklaringer og oppfølging i forhold til andre offentlige myndigheter; Arbeidstilsynet, kommune, fylkeskommune, vegvesen, politi, brann etc.
 • Engasjement/avklaringer i forhold til funksjoner som uavhengig kontroll på ulike fagområder.
   

Vi har sentral godkjenning for følgende fagområder:

 • Ansvarlig søker (for alle typer tiltak) i tiltaksklasse 3
 • Prosjekterende brannkonsept i tiltaksklasse 2
 • Prosjekterende konstruksjonssikkerhet i tiltaksklasse 2
 • Uavhengig kontrollerende konstruksjonssikkerhet i tiltaksklasse 2

 

Bli bedre kjent med RIB/SØK-gruppa til Norgeshus

 

Marianne Laanke Losen

Marianne har jobbet i Norgeshus siden april 2022. Overtok rollen som gruppeleder på RIB i oktober samme år. Utdannet sivilingeniør bygg fra NTNU i 2006. Gruppeleder med personalansvar for ansatte som jobber med konstruksjonssikkerhet og byggesøknader. Har også flere prosjekter selv med rollen som ansvarlig søker i byggesøknader. Det beste med Norgeshus er alle de gode kollegaene, spennende arbeidsoppgaver og det gode arbeidsmiljøet. Hobbyer: Foto samt er ivrig tilskuer på håndballbanen for å følge to aktive tenåringsbarn og en liten "attpåskatt".

 

Unn Iren Schanke-Stenstvedt

Utdannet byggingeniør i 2004 og har jobbet i Norgeshus siden 2005. Er en potet, men jobber mest med brannprosjektering og tverrfaglig prosjektkoordinering og tilbudskoordinering. Liker best med å jobbe i Norgeshus: Godt arbeidsmiljø og gode kolleger, spennende arbeidsoppgaver/prosjekter og mange interessante og dyktige kunder. På privaten er Unn Iren engasjert i idrettslaget/håndballavdelingen til sine to barn i barne- og ungdomsskolealder.

 

Tommy Pedersen

Tommy har jobbet i Norgeshus fra 2013 til 2020, og startet igjen med en egen kontorplass på Verdal fra januar 2023. Han er utdannet byggingeniør og familiefar. Jobber på RIB-gruppa som konstruksjonsingeniør, med dimensjonering av bæresystem i betong, tre og stål for store og små prosjekter. Det jeg liker best med å jobbe i Norgeshus er varierende arbeidsoppgaver og prosjekter, gode og kunnskapsrike kollegaer, samt fleksibel arbeidstid. 

 

Martin Molden 

Martin har jobbet i Norgeshus siden starten av 2021, og jobber som konstruksjonsingeniør, med prosjektering av stål-, tre-, og betongkonstruksjoner. Martin er en sosial og aktiv person, og er glad i båtliv og kiting, og du kan gjerne finne han i slalåmbakken vinterstid.

 

Håkon Hølmo

Håkon har jobbet i Norgeshus siden desember 2021. Startet på HBT, men byttet til RIB-avdelingen høsten 2022. Arbeidsoppgaver: Prosjektering av stål-, tre-, og betongkonstruksjoner. En viktig støttespiller til andre grupper da han har kompetanse innen arkitekturprosjektering og behersker flere tegne- og beregningsprogrammer. Det Håkon synes er best med å jobbe i Norgeshus: Har muligheten til å utvikle seg/»spesialisere» seg innen ulike fagområder, dersom man ønsker det. Trivelige kolleger med kompetanse innen de fleste fagområder, noe som gjør at man alltid har noen man kan rådføre seg med. Fantastisk arbeidsmiljø hvor man har følt med velkommen og blitt inkludert fra dag én. 

 

Randi Aagård

Randi har jobbet i Norgeshus siden 2019. Hun er en av 4 blide damer på byggesaksavdelingen. Utdannet byggingeniør og har over 20 års erfaring med byggesak. Jobber med byggesak på store og små prosjekter, tomteanalyser og rådgiving ved utbyggingsprosjekter. Fagansvarlig Holte ByggSØK. Det beste med å jobbe i Norgeshus er mange spennende prosjekter, liker å kunne bidra til at forhandlere og kunder kommer i mål med sine prosjekter, godt miljø og trivelige kollegaer, forhandlere og kunder og et tverrfaglig miljø. 

 

Iren Hansen

Randi har jobbet i Norgeshus siden august 2020. Utdannet byggingeniør, med tillegg på universell utforming. Arbeidsoppgaver: Jobber hovedsakelig som rådgiver byggesak og plan. Iren er veldig glad i kollegene sine, og er ellers en veldig aktiv dame, og er delvis kunststudent, maler og tegner.  Du kan også finne henne ute i skog og mark på ski-, -sykkel og fotturer, båt, fiske i sjø og vann. Har også en interesse for smykkedesign, dekoratør. 

 

Siri Garli

Siri startet hos oss på senhøsten i 2022 og jobber med byggesøknader.  
Sammen med resten av teamet på byggesak hjelper hun til med alle nødvendige tillatelser og godkjenninger, slik at byggeprosessen går på skinner for våre forhandlere og kunder  

Relaterte referanser RIB

Referanser på prosjektering av konstruksjon, brann, betong og armering. 

KONTAKT

Kontaktperson RIB og SØK

Marianne Laanke Losen
Gruppeleder RIB/SØK