Husbyggingsteknikk

Våre ingeniører på husbyggingsteknikk er eksperter på prosjektering av fritidsboliger, eneboliger og flermannsboliger.

Les mer
Husbyggingsteknikk
Husbyggingsteknikk

Kunder som skal bygge hus eller hytte fra våre kataloger og ønsker endringer, får bistand av husbyggingsteknikk til å finne gode løsninger. Vi kan hjelpe deg med:

  • energiberegninger
  • statiske beregninger
  • BIM-prosjektering
  • byggesøknad
  • detaljtegninger
  • kalkyler 
  • materiallister

Kort sagt alt av beregninger og dokumentasjon som er nødvendig i byggeprosessen.

Teknisk avdeling har et stort kontaktnett og en solid og sammensatt oppdragsportefølje innen alle byggfagområder.

 

Bli bedre kjent med avdelinga for Husbyggingsteknikk (HBT) ved Norgeshus

Lars Einar Holden

Lars Einar (35) har allerede rukket å jobbet i byggebransjen i 20 år, både med salg av byggevarer og som tømrer før han startet hos oss i 2014. Jobber i dag som gruppeleder på ingeniøravdeligen. Jobber også en del med BIM når han har mulighet i ulike prosjekter. I tillegg jobber han som røykdykker i det lokale brannvesenet.

 

Frank Viken Hatle 

Frank har trasket i gangene hos oss siden 2008 og jobber stort sett innenfor prosjektering av hytter og eneboliger i varierende størrelse. Jeg er nysgjerrig av natur og har i senere tid vært med på å peile arbeidsoppgaver mine inn mot detaljprosjektering og elementprosjektering. På fritiden liker jeg å gå turer i skog og mark, både med og uten ski.

 

Elisabeth Kildal

Elisabeth har jobbet i Norgeshus AS siden oppstarten i 1988. Har på denne tiden opparbeidet seg en stor mengde kunnskap og erfaring og jobber med alle typer bygg: eneboliger, flermannsboliger, leilighetsbygg, hytter, garasjer, næringsbygg etc. Av arkitekttjenester hjelper hun deg med forprosjekt/mulighetsstudier, tegninger for byggesøknader til kommunen, arbeidstegninger/detaljprosjekt. Innen ingeniørtjenester tar hun hånd om konstruksjonsteknisk prosjektering, brannprosjektering, bygningsfysikk og energi.

 

Trond Gisle Solberg

Trond Gisle har jobbet i Norgeshus i snart 14 år og jobber både med små og store prosjekter, men mest innen boligrelaterte prosjekter. Som husbygningsingeniør har han en veldig bred kompetanse slik at han kan følge prosjektet fra skisse til arbeidstegning via fagområder som bl.a. arkitektur, bygningsfysikk, konstruksjonssikkerhet , BIM og elementprosjektering. På fritiden går det for det meste i oppfølging av to små barn og kone. I tillegg bor han på gård og praktiserer bondeyrket litt innimellom. Musikkinteressert og glad i litt friluftsliv og mosjon når tiden strekker til.

 

Anne Lise Talsnes Børø

Anne Lise startet hos Norgeshus i 2017 og jobber hovedsakelig med småhus og bistår i hele prosjekteringsprosessen. Alt fra mulighetsstudier, arbeidstegninger, energiberegninger til byggesaker. Har en periode sittet primært med byggesaker og har derfor god innsikt i hva som kreves av grunnlag i søknadsprosessen. Jeg er utdannet byggingeniør fra NTNU, tidligere HIST. Bacheloroppgaven skrev jeg i samarbeid med Norgeshus, og omhandlet klimagassregnskap for konseptboligen Flex. Hjemmekjær småbarnsmor som nylig har flyttet tilbake til et gårdsbruk i hjembygda. Glad i friluftsliv og fritiden brukes gjerne sammen med familien utendørs eller på hytta.

 

Sindre Østnor

Sindre startet som byggingeniør i Norgeshus februar 2017. Jobber med prosjektering av stort og smått, alt fra små fritidsboliger til større boliger, rekkehus osv. Har fra tidligere fagbrev som tømrer, som kommer godt med i jobben. Trives godt som småbarnsfar, og med stadige oppussingsprosjekter på hjemmebane er dagene enkle å fylle opp.

 

Sverre Solberg Fiskvik

Sverre driver primært med arkitekturprosjektering fra a-å, og dette medfører at han selv står for de fleste av prosjektene fra start til slutt. Jobber med alle typer prosjekter, fra hytter, eneboliger og flermannsboliger til større leilighetsprosjekter med mange enheter. Herunder er det en variasjon mellom egentegnede prosjekter, og prosjekter med utspring fra våre kataloger – brorparten av prosjektene tegner han fra scratch. På de samme prosjektene er han også ansvarlig søker, der han naturligvis også tar søknadsprosessen fra start til slutt. Fungerer i tillegg som prosjekteringsleder for de øvrige fagområdene, hvor han vanligvis koordinerer prosjekteringen fra rør, el, ventilasjon og precutleverandør. I tillegg prosjekterer han brannsikkerhet, bygningsfysikk og noe konstruksjonssikkerhet. Oppsummert så gjennomfører han stort sett sine prosjekter alene, og har kontroll fra start til slutt – noe han trives veldig godt med. Liker også å samarbeide med andre, men opplever det som spesielt givende å selv ta prosjektene fra a-å, prosjektene får derfor fordelen av å være gjennomarbeidet fra en og samme person. Fritiden går med til aktiviteter sammen med samboeren, deres to barn og hund - alpint, sykling, svømming, ski og fotball for å nevne noe. Legger også ned en del tid på gate- og terrengløp.

 

Knut Arne Sundli

(Bilde kommer) 

Knut Arne har jobbet i Norgeshus siden 2007 og har ansvar for kalkulasjon av 150 hus, hytter og konseptmodeller. Han utfører kalkulasjoner fra forhandlere, både boliger som er tegnet her, men mest tilsendte pdf tegninger. Superbruker av SmartKalk og kjører internkurs for andre ansatte ved hovedkontoret. Jobber effektivt og selvfølgelig nøyaktig og leverer komplett kalkulasjon på 3 dager! På fritiden driver han sitt eget snekkerverksted, KASdesign, og produserer møbler i eik. 

 

Khaldun Muhyiddin

Khaldun har jobbet som byggingeniør i Norgeshus siden høsten 2019. Hans hovedområde er skisser av hus og hytter med byggemelding og detaljeprosjektering med konstruksjonsikkerhet. På fritiden går tiden med til fotball og turer.

 

Roar Kjellstad Hage

Roar har jobbet som byggingeniør hos Norgeshus siden september 2021. Hans rolle innebærer å støtte forhandlerne gjennom hele prosessen med prosjektering av boliger og hytter – fra de første skissene til ferdigstillelse. Det han jobber mest med er prosjektering av boliger og hytter med ansvar for å utarbeide tekniske løsninger og detaljerte planer for kundenes drømmeboliger. Dette inkluderer alt fra grunnleggende strukturer til noe mer avanserte konstruksjoner.

Han er også behjelpelig med å utforme og sende inn byggesøknader til relevante myndigheter. Dette sikrer at alle nødvendige tillatelser og godkjenninger er på plass før byggingen starter. Forhandlerne får også hjelp med kostnadsestimering og budsjettplanlegging. Dette er avgjørende for å sikre at prosjektene holder seg innenfor økonomiske rammer. Etter arbeidstiden blir det mye tid med kone og to barn. Som familiemann går mye av tiden med til barnas fritidsaktiviteter som fotball og håndball. Ved ledige anledninger har de også ei hytte som de flittig bruker for å komme bort fra hverdagens hektiske tempo. Han er veldig opptatt av jobben sin og ser frem til å fortsette å bidra til at Norgeshus sine forhandlere får den hjelpen de etterspør.

 

Anja Søyseth

Etter å ha fullført sin bachelorgrad ved NTNU i 2021 begynte Anja hos Norgeshus. Hun bistår blant annet med arkitekturprosjektering, energiberegninger og klimagassregnskap. I tillegg jobber hun mye med Norgeshus sine konseptboliger og har god oversikt og innsikt i disse. Mye av fritiden går for tiden med til et større oppussingsprosjekt - en gammel enebolig fra 50-tallet. Ellers brukes fritiden på friluftsliv, ofte randonee-turer på vinter/vår og småviltjakt på høsten. Hun har heller ikke klart å legge håndballskoene på hylla, og mye tid går derfor også med i en håndballhall i løpet av vinterhalvåret. 

 

Marit Furset

Marit begynte hos Norgeshus, høsten 2022. Hun er veldig glad i en hverdag med varierte arbeidsoppgaver og synes det er spennende med nye utfordringer og problemløsninger. På fritida bruker hun mye tid på håndarbeid, og har minimum tre stikkeprosjekt på gang. Er ellers glad i å danse, sykle og være på tur. Liker best de arbeidsdagene når jeg kan sykle til og fra arbeid. 

 

Kristin Reistad

 

Kristin jobber som ingeniør og har vært i Norgeshus siden 2021. Arbeidsdagene består av å følge boligprosjekter fra skisse til detaljprosjekt, samt brannprosjektering av bolig, næring- og offentlige bygninger. 

 

Kristin Grønn-Hagen

(tekst kommer)

 

Christian Sæther By

Christian har jobbet i Norgeshus siden 2011 som byggingeniør, og har på den tiden sikkert skjøvet datamusa flere hundre kilometer i forbindelse med arbeid på forskjellige småhusprosjekt rundt om i landet. Hjemmekjær som han er, så har han fått etablert sitt eget distriktskontor hjemme i Åfjord. Som byggingeniør for Norgeshus består arbeidsoppgavene i hovedsak av opptegning og prosjektering av småhus, til mindre boligblokker og rekkehus. I de senere årene har han også økt kompetansen sin innenfor fagområdet bygningsfysikk, og han tar derfor nå også på seg jobber som rådgiver innenfor bygningsfysikk og energiberegnigner på større prosjekter.

Ånder for faget sitt, og har sitt eget slagord: "Don´t get fukt in the basement" 

 

Tine Ingeborg Lien

(tekst kommer)

KONTAKT

Kontaktperson Husbyggingsteknikk

Lars Einar Holden
Ingeniør, Gruppeleder HBT